Oboseala, lipsa energiei, nervozitatea, slăbiciunea sunt câteva semne că anemia îți dă târcoale. Tot timpul m-am confruntat cu anemia, și am căutat și încercat diverse produse naturiste care să mă ajute să fac față provocărilor zilnic.
Recent, am primit un borcănel de miere de mana Apidava și pentru că nu știam foarte multe despre mierea de mană, am aflat că printre afecțiunile pe care le tratează se numără și anemia.
CE ESTE MIEREA DE MANĂ?
Mierea de mană nu este obținută din seva florilor la fel ca mierea polifloră, ci din seva sau frunzele copacilor. Ea se obține primăvara devreme sau toamna când sunt puține flori, iar albinele apelează la seva care se găsește pe trunchiurile copacilor. Totodată albinele pot apela la afidele, insecte foarte mici și verzi care se găsesc pe unele plante și care extrag seva din plante și o elimină pe plante sub forma unor picături dulci, numite mană.
CE BENEFICII ARE MIEREA DE MANĂ?
- considerată un cocktail de vitamine, mierea de mană are 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea obținută din nectarul florilor.
- ideală pentru persoanele anemice, deoarece conține minerale (Calciu, Fier, Magneziu).
- stimulează imunitatea deoarece conține Vitamina C, vitamine din grupul B, și desigur minerale. care sunt mai ușor de asimilat de către organism în stare pură.
- ajută digestia– oligozaharidele din compoziția mierii conțin prebiotice, subtanțe care ajută la refacerea florei intestinale.
- este un antibiotic natural, datorită enzimelor din componența sa fiind recomandată în susținerea organismului în caz de boală și convalescență.
- Mierea de mana contine substante antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alti pigmenti, care ajută la o stare de sănătate bună, ajutând organsmul să elimine toxinele din corp.
- susține activitatatea nervoasă, fiind ideală pentru persoane de toate vârstele, dar și pentru elevi și studenți ca adjuvant în preajma examenelor.
- ideală pentru persoanele alergice la polen, deoarece nu conține polen.
- întărește oasele, previne osteoporoza și durerile articulare darorită substanțelor minerale. Este ideală pentru copii căci susține creșterea osoasă.
Mierea de mană are o culoare mai închisă decât mierea obișnuită, gustul este mai deosebit, fiind dulceago-amărui. Nu are un gust care să nu vă permită să o înghițiți., din contră.
Nu o ocoliți din cauza culorii închise, căci este o miere foarte greu de obținut de către albine, dar și de către apicultori, costurile fiind mult mai ridicate, deoarece fagurii se înnegresc după obținerea acestui tip de miere și nu se mai pot refolosi, iar albinele mor de cele mai multe ori din cauza faptului că nu pot digera în totalitate mierea de mană.
Eu o folosesc ca atare, dimineața pe stomacul gol, pentru anemia cu care ma confrunt și o dau și băiețelului meu. Fiind un cocktail de vitamine este ideală pentru sănătatea organismului și pentru o stare de bine.
Este una dintre cele mai bune tipuri de miere. Eu o folosesc in special atunci cand sunt racit si ma doare gatul 🙂