sfaturi pentru cumpararea paturii pentru copii

Exista multe lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand decizi sa folosesti o patura sau o fasa pentru a-l acoperi pe cel mic. Unele dintre lucrurile la care trebuie sa te gandesti sunt destul de evidente, in timp ce altele s-ar putea sa ti se para ciudate.

In primul rand, ar trebui sa iei in considerare caldura pe care patura o va oferi copilului. Desigur, acesta este motivul principal pentru care utilizezi o patura, deci sansele sa te fi gandit la asta sunt destul de mari.

Tine cont de anotimpul in care esti. Daca este un un sezon cald, probabil nu vei avea nevoie de multe paturi groase. Daca este iarna, ar trebui sa alegi o patura destul de groasa cu care sa-ti invelesti copilul.

Contrar credintei populare, copii nu au nevoie de mai multe randuri de haine decat adultii. In cele mai multe cazuri, copilul tau va avea nevoie de un rand de haine in plus fata de tine.

Cand alegi o patura pentru copil, trebuie sa tii cont de siguranta celui mic. De multe ori, parintii nou-nascutului nu tin cont de pericolele la care se expun copiii cand sunt acoperiti. Paturile nu sunt privite ca potentiali amenintatori la adresa sigurantei copilului, desi ar trebui.

cea mai poitrivita patura pentru bebelusul tau

Cele mai multe paturi pentru copii care se vand in comert sunt sigure, deoarece respecta regulile de siguranta, dar totusi tine cont de aceste lucruri:

  • Paturile nu trebuie sa aiba panglici sau alte fasii de panza care sa atarne peste margini.
  • Paturile, in special paturile tricotate, nu ar trebui sa aiba gauri mari in ele. Bebelusii isi pot prinde bratele, picioarele sau chiar capul in gaurile mari. Daca alegi o patura tricotata, cumpara una care sa fie impletita destul de bine.
  • Evita plapumile sau paturile groase. Acestea cresc riscul aparitiei sindromului de moarte subita a sugarului.
  • Nu cumpara paturi care sunt prea blanite deoarece firicele de blana se pot desprinde si pot intra in gura copilului in timp ce doarme.
  • Evita sa investesti in tesaturi din satin, deoarece acestea nu-i tin de cald copilului si, de asemenea, pot creste riscul de eruptii cutanate.
  • Evita sa cumperi paturi cu gluga pentru bebelusi, dar daca totusi o faci, asigura-te ca cel mic nu poarta gluga pe cap atunci cand doarme.
  • Asigura-te ca ii cumperi copilului o patura de dimensiuni potrivite. Daca doresti sa infasori copilul, probabil vei avea nevoie de o patura mai mare, insa daca vrei doar sa-l acoperi pentru a-i tine de cald in timpul noptii, o patura de dimensiuni medii este perfecta.

Pe langa faptul ca trebuie sa gasesti paturi care sunt sigure si calduroase, acestea trebuie sa fie confectionate din materiale respirabile. Bebelusii se pot supraincalzi cu usurinta daca paturile lor nu permite aerului sa intra si umiditatii sa iasa.

Cel mic va petrece probabil mult timp cu paturile lui preferate. Copilul tind sa se ataseze foarte mult de paturi, asa ca el mai bine ar fi sa-i oferi o patura sigura.

6 lucruri la care trebuie sa te uiti cand cumperi o patura pentru copii

In primele luni de viata, copilul tau va dormi mai mult de 14 ore pe zi. Asta inseamna ca isi va petrece cea mai mare parte a timpului infasurat sau invelit cu patura. Sansele sa fi primit deja paturi lucrate manual sau cumparate din magazinele pentru copii sunt destul de mari. Dar care patura este cea mai buna pentru copilul tau?

patura pentru bebelus

Exista mai multe lucruri pe care trebuie sa le cauti la o patura. Iata cateva dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa te uiti atunci cand cumperi o patura pentru bebelusi:

  1. Patura pentru bebelusi trebuie sa fie facuta dintr-un material hipoalergenic. Exista diferite tipuri de materiale hipoalergenice diferite.
  2. Patura bebelusului trebuie sa fie confectionata dintr-un material respirabil. Bumbacul este un exemplu excelent de material respirabil. Unele materiale sintetice sunt mult mai respirabile decat altele. Pentru a depista daca un material este sau nu respirabil, tine patura langa un ventilator. Daca poti simti briza prin patura, inseamna ca materialul este respirabil.
  3. Patura pentru bebelusi trebuie sa fie potrivita pentru anotimpul in care va fi folosita. In timpul iernii va trebui sa folosesti o patura mai groasa decat cea pe care o folosesti in timpul verii.
  4. Nu ar trebui sa exista franjuri, panglici sau sireturi care se desfac pe paturica. Bebelusul se poate incurca in ele ajungand chiar sa se sufoce. Daca exista panglici pe patura, asigura-te ca sunt fixate bine.
  5. Asigura-te ca paturica este atractiva. Poate acest aspect nu pare foarte important, dar odata ce va petrece mult timp cu paturica lui, copilul se va atasa da ea.
  6. Asigura-te ca patura copilului tau este moale. Exista multe materiale moi, atat naturale cat si sintetice. Daca alegi un amestec de lana, asigura-te ca nu irita pielea bebelusului. Din fericire, nu este deloc dificil sa-ti dai seama daca o patura este moale sau nu. Se simte cand o atingi.

Daca ai aceleasi obiceiuri ca majoritatea parintilor, probabil ai cumparat deja multe paturi pentru bebelusul tau. Atata timp cat sunt sigure si confortabile, le poti folosi pe toate. Daca ai paturi care nu indeplinesc standardele de siguranta, ar trebui sa le pastrezi pentru mari tarziu, cand copilul va creste mai mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.