masaj-cu-bambus

Bambusul este o planta folosita cu precadere in design datorita proprietatilor sale estetice si rezistentei bune. Betele de bambus pot avea insa, mai mult decat un simplu aspect decorativ, fiind exploatate destul de recent si in medicina alternativa. Mai exact, betele de bambus reprezinta niste accesorii foarte utile pentru un masaj profund. In urma masajului cu bete de bambus se obtine senzatia foarte placuta ca muschii au fost intinsi, incalziti si alungiti.masaj-cu-bambus

Radacini in masajul traditional si adaptare la metodele moderne

Betele de bambus au fost aduse relativ recent in atentia publicului larg. Acestea isi au originea in Asia si au fost promovate la inceput de maseuri din centre spa renumite din Marea Britanie. Betelele au o structura solida si diverse lungimi si diametre, putand fi folosite pe toate suprafetele corpului. Acestea pot fi incalzite pentru un efect cu atat mai profund. Un set complet de bete de bambus ar trebui sa includa atat bete mai lungi utile pentru masarea spatelui si aplicarea unei presiuni corespunzatoare, cat si bete de lungime medie pentru zone adiacente si bete mai scurte pentru coapse sau brate. Betele lungi au lungimi de pana la 50 de cm, in timp ce betele mici au in jur de 15-20 cm.

Tehnica de aplicare presupune miscarile lungi si aplicarea unei presiuni suficiente pentru intinderea muschilor incordati. Tehnica s-a dovedit a fi foarte eficienta in cazul ciclistilor si alergatorilor profesionisti care sufereau de crampe si dureri musculare. Betele sunt de asemenea foarte utile in cazul durerilor provocate de posturile incorecte sau efortul fizic prelungit. Ca rezultat extins, corpul va fi relaxat, iar stresul va fi eliminat. Betele de bambus sunt acoperite, de asemenea, cu un strat de siliciu care atrage un efect foarte benefic asupra pielii. Pielea este ajutata sa absoarba mai usor elementele nutritive, fiindu-i crescuta permeabilitatea. Este foarte recomandat astfel, sa folosesti un ulei dupa masaj sau chiar si in timpul acestuia. Uleiul va creste cu atat mai mult eficienta masajului si va adauga o nota suplimentara de relaxare.

Durata sedintelor de masaj cu bete de bambus este de obicei destul de lunga, depasind uneori chiar si o ora. In timpul sedintelor betele pot fi imbinate cu pietre calde, tehnici speciale de suctiune sau de alunecare a mainilor asupra pielii, astfel incat sa se atinga mai usor scopurile urmarite. Desi, la baza masajul cu bete de bambus este ideal pentru detensionarea muschilor, acesta poate servi si altor scopuri atunci cand este imbinat cu o anumita tehnica. Spre exemplu, imbinarea cu metoda pietrelor calde este foarte utila pentru pregatirea muschilor si in acelasi, timp pentru cresterea relaxarii generale.

In concluzie, betele de bambus sunt foarte utile pentru detensioarea muschilor si obtinerea unui masaj relaxant cu rezultate extinse. Betele de bambus reprezinta o investitie atractiva pentru persoanele active, dar si pentru cele care acumuleaza stres peste zi, pe care il pot indeparta mai greu. Masajul cu bete de bambus te poate ajuta sa scapi de toata tensiunea de peste zi si sa te bucuri de o relaxare profunda in confortul locuintei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.