boxa-portabila

A fost o vreme cand toate boxele portabile erau ieftine, aratau la fel si erau in mod invariabil de calitate dubioasa. In prezent, vremurile s-au schimbat. Fiecare producator audio major are cel putin un model de boxa portabila disponibil. Daca nu ati ascultat vreodata o boxa portabila, atunci veti avea parte de o surpriza foarte placuta.

Caracteristici pe care sa le cautam la o boxa portabila

Alegerea unui model portabil va ofera cele mai bune caracteristici din ambele lumi in anumite privinte, dar o boxa stationara este mai potrivita pentru a se amesteca in decorul casei dvs. Si in timp ce am auzit cateva boxe portabile destul de spectaculoase, cel mai probabil o boxa ce se conecteaza cu fir va produce un sunet de mai buna calitate si va fi o alegere mai buna daca cautati un sunet de inalta fidelitate.

 • Suport pentru aplicatii: aplicatiile mobile pot oferi o multime de functii suplimentare unei boxe portabile, functii care nu ar fi posibile doar cu ajutorul butoanelor fizice propriu-zise. O aplicatie pot permite mai multor persoane sa puna muzica, sa personalizeze sunetul pentru diferite stiluri muzicale, sa creati alarme de trezire sau sa porniti boxa de la distanta.
 • Suport aptX: sunetul prin Bluetooth utilizeaza un codec de compresie pentru a transmite sunetul ce are si ceva pierderi. Codecul aptX al celor de la Qualcomm face compresia fara pierderi, astfel incat niciun detaliu muzical nu este pierdut in acest proces. Dar aptX trebuie sa fie prezent la ambele capete ale fluxului, si la dispozitivul de redare si la boxa. Cele mai multe dispozitive Android accepta aptX, dar dispozitivele Apple nu.
 • Suportul aptX HD: aceasta versiune a codecului Qualcomm accepta fisiere audio de inalta rezolutie, dar este greu de gasit chiar si la ultimele boxe portabile de ultima generatie. Ca si in cazul fratelui sau, codecul trebuie sa fie sustinut atat de sursa audio, cat si de difuzor, pentru a functiona.
 • Bateria: alaturi de fidelitate, cea mai importanta caracteristica a boxei portabile este cat timp poate functiona atunci cand nu este conectata la curent. In general, bateria unei boxe portabile rezista intre 10 si 20 de ore, dar retineti ca cu cat este mai mare bateria, cu atat va fi mai grea boxa.
 • Optiunile de incarcare: daca boxa are o baterie atunci va trebui incarcata. Boxele portabile care isi incarca bateriile prin intermediul unui port USB sunt mai convenabile decat modelele care necesita un adaptor de perete, insa bateriile cu o capacitate mai mare s-ar putea sa nu ofere aceasta optiune. De asemenea, unele boxe va permit sa conectati un cablu USB pentru a va incarca telefonul smartphone.
 • DSP: un procesor digital de semnal (DSP) va permite sa schimbati in mod electronic modul in care boxa compenseaza amplasarea fizica in camera dvs.
 • Optiuni de montare si accesorii: o boxa portabila ar trebui sa fie foarte usor de transportat. In timp ce majoritatea boxelor portabile se bazeaza pe marimea lor pentru grip, altii ofera un snur, o carabina sau o curea de umar. Este si mai util cand producatorul va furnizeaza accesorii pentru montarea boxei pe un obiect, cum ar fi ghidonul bicicletei.
 • Difuzor: unele boxe Bluetooth au microfoane incorporate care va permit sa utilizati boxa pentru convorbiri telefonice. Calitatea sunetului va fi mult mai buna decat ceea ce veti obtine de la telefonul dvs si veti putea sa mariti volumul cu mult mai mult. Acest lucru poate fi foarte util atunci cand faceti o conferinta.
 • Asocierea stereo: unele boxe portabile va permit sa le conectati in mod stereo stanga / dreapta. Cu doua boxe identice in mod stereo sunetul va fi mult mai bun ca inainte.
 • Vremea: boxele portabile Bluetooth pot fi utilizate in interior si in exterior, astfel incat cele mai bune modele ofera o anumita protectie fata de intemperii. In mod ideal, producatorul va va informa printr-un marcaj IP (International Protection). Prima cifra masoara protectia incintei de particule (exemplu praf), iar cea de-a doua cifra evalueaza protectia impotriva lichidelor.
 • Wi-Fi: boxele Bluetooth de inalta calitate furnizeaza optiunea de a va conecta la reteaua Wi-Fi, astfel incat sa puteti transmite muzica dintr-un NAS. Fluxurile Wi-Fi vor oferi o fidelitate mai mare decat Bluetooth, chiar daca difuzorul accepta codecul aptX. O boxa care asigura o conexiune la retea este mult mai versatila.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.