casa-smart

Te gandesti sa incepi sa iti transformi casa intr-una smart? Este o idee grozava, dar va sfatuim sa nu faceti acest lucru fara un plan bun, pentru a evita cele mai comune greseli care pot fi facute. In schimb, inainte de a cumpara ceva, ar trebui sa va puneti cateva intrebari simple.

Ce modificari poti face in casa ta?

Transformarea unei case in una inteligenta implica diferite niveluri de instalare a noii tehnologii. Unele gadgeturi, cum ar fi prizele inteligente sau asistentii vocali sunt la fel de simple ca si conectarea dispozitivului la o priza. Altele presupun schimbari fizice in casa ta, cum ar fi schimbarea incuietorilor sau a soneriilor.

Dar, in functie de situatia de acasa, este posibil sa nu puteti face aceste schimbari. De exemplu, daca locuiti cu chirie, este posibil sa nu vi se permita sa schimbati incuietorile fara permisiunea proprietarului.

In alte cazuri, instalarea tehnologiei poate necesita o anumita expertiza. Va simtiti confortabil cu lucrari la instalatia electrica? Cum ramane cu lucrul la instalatiile sanitare? Daca nu sunt lucruri usoare pentru voi, atunci acest lucru te va limita sa instalezi dispozitive care sunt conectate direct la casa sau la conductele din casa. In acest caz ar trebui sa platiti un profesionist pentru a finaliza instalarea, ceea ce aduce costuri in plus.

Ce vrei sa realizezi?

Dupa ce stiti ce schimbari puteti face, este timpul sa va intrebati ce doriti sa realizati. In zilele noastre, producatorii de gadgeturi pot spune ca un simplu radio este inteligent doar daca are o conexiune wireless disponibila. Din acest motiv, exista o multime de dispozitive pentru case inteligente pe care ar trebui sa le evitati.

Dar pentru a-ti da seama care sunt cele potrivite pentru tine, ar trebui sa ai o idee buna despre ce vrei sa faca o casa inteligenta pentru tine. Daca principala ta preocupare este reducerea consumului de energie, atunci becurile smart, prizele programabile si un termostat este punctul de plecare.

Pe de alta parte, daca securitatea este ceea ce va doriti, este indicat sa investiti in incuietori inteligente, sonerii fara fir video si camere de supraveghere.

Tehnologia caselor inteligente poate satisface o varietate de nevoi si dorinte si, in cele mai multe cazuri, chiar rezolva mai multe probleme. Dar cel mai bine este sa incepeti simplu, alegeti un singur obiectiv pe care sa il indepliniti si apoi va puteti extinde.

Cat vrei sa cheltuiesti?

Dupa ce ati decis ce abordare utilizati pentru construirea casei inteligente, adica daca apelati la o firma specializata pentru un sistem complex sau daca faceti totul singur, va trebui sa determinati cat de mult doriti sa cheltuiti.

Puteti construi o casa inteligenta incepand cu aproximativ 1500 de lei, adica daca cumparati unul sau doua becuri smart nu se poate numi o casa inteligenta. Aveti nevoie de prize, becuri, intrerupatoare smart, sonerii si videointerfoane, camere de supraveghere, etc.

Aceasta intrebare nu este singulara, ar trebui sa va planificati etapele: „Cat vreau sa cheltuiesc acum? In sase luni? Intr-un an?”.

Ce asistent vocal trebuie sa utilizati?

Desi automatizarea este o adevarata superputere a unei case smart, adevarul este ca majoritatea oamenilor isi controleaza casele cu ajutorul unui asistent vocal. Alexa sau Google Assistant pot fi cele mai intuitive si puternice componente ale dispozitivelor inteligente.

Dar nu sunt la fel. Dispozitivele Amazon Echo vin intr-o varietate mai mare de forme, de exemplu, in timp ce Google este mai bun in cautarile vocale si pe web.

Unele dispozitive inteligente accepta doar Alexa sau Google Assistant, in timp ce altele accepta ambele variante. Chiar si intre dispozitivele care accepta ambii asistenti, functiile nu sunt intotdeauna egale.

Este ca si cum ati alege intre Android sau iOS. Ambele sunt sisteme capabile care vor satisface cel mai mult nevoile dvs. Dar micile detalii fac diferenta.

Casa inteligenta va fi si pe placul familiei?

Locuiesti singur? Daca nu (si intr-o oarecare masura, chiar daca o faceti), alti oameni vor interactiona cu starea ta. Daca familia, prietenii sau tovarasii care locuiesc cu tine urasc casele inteligente si nu vor sa foloseasca aceste sisteme, atunci o sa iti fie greu si tie sa utilizezi aceste tehnologii.

In cele din urma, daca aveti o sotie sau copii care urasc ideea de casa smart, atunci poate ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a investi in gadgeturi inteligente. Cel putin, ar trebui sa abordati aceste probleme cu grija pentru ca toti ceilalti din casa sa se simta bine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.