Huawei-VR

Noii ochelari virtuali Huawei VR care au fost anuntati, vor reusi sa detroneze variante Gear VR a celor de la Samsung? Dar cum se compara aceste doua casti?

Asa cum era de asteptat, cei de la Huawei s-au alaturat si ei marilor companii care produc ochelari virtuali, anuntand ochelarii Huawei VR, care se pare ca seamana foarte mult cu Samsung Gear VR.

Constructie similara

Recenziile rapid aparute dupa lansarea Huawei VR din China, unde au fost anuntati, par sa confirme ceea ce putem vedea si noi, acesti ochelari seamana foarte mult cu Gear VR al celor de la Samsung. Forma ochelarilor, pozitionarea butoanelor si ecranul sunt foarte similare intre aceste doua perechi de ochelari virtuali.

Este un lucru clar si deloc rau din punctul nostru de vedere, faptul ca Huawei incearca sa imite design-ul si constructia ochelarilor de la rivalul lor sud-coreean.

Solutii de afisare foarte diferite

Totusi, modul in care aceste doua perechi de ochelari VR se ocupa cu afisarea continutului VR este destul de diferit.

In timp ce Samsung Gear VR functioneaza cu cele mai recente telefoane Galaxy (Galaxy S8, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge si Note 5) utilizand direct ecranul lor pentru afisare, Huawei VR are propriul sau ecran dedicat. Chiar si asa, tot mai trebuie sa conectati un telefon (in prezent Huawei P9, P9 Plus, P10, P10 Plus, Mate 8 sau Mate 10), utilizand o conexiune USB de tip C, insa telefonul va functiona pur si simplu ca un motor pentru experienta VR.

Din pacate, este rusinos ca un ecran dedicat sa aiba o rezolutie atat de mica de numai 1080P (1920 x 1080), in timp ce telefoanele compatibile de la Samsung ajung acum pana la rezolutii 2K (2560 x 1440).

Un avantaj al ochelarilor virtuali Huawei VR este ca ofera integrat in ecran un filtru anti-albastru care va ajuta sa va protejati ochii.

Unghiul campului de vedere este foarte asemanator intre cele doua perechi de ochelari, avand 95 de grade pentru Huawei si 96 de grade pentru Samsung.

Din pacate, se pare ca nu veti putea purta ochelari de vedere cu Huawei VR, insa producatorul a incercat sa compenseze acest lucru prin integrarea unor lentile reglabile. Se pare ca cei cu o miopie de pana la -7.00 vor putea utiliza acesti ochelari, asadar ar putea fi o optiune buna pentru orice persoana cu o vedere slaba.

Sunet 360

Se pare ca Huawei VR pierde putin pe partea de experienta vizuala, dar totusi tindem sa credem ca vor fi superiori pe partea audio. Cei de la Huawei sustin ca ochelarii lor virtuali sunt primii care ofera un sunet la 360 de grade.

Continut gratuit

Huawei promite ca ochelarii VR vor fi livrati cu o cantitate generoasa de continut media liber. Astfel, vor include aproximativ 4000 de filme, desi presupunem ca nu toate pot fi adevarate experiente VR. In plus, veti obtine 40 de jocuri gratuite, 350 de imagini panoramice si 150 de excursii panoramice.

Este o oferta generoasa, cel putin la o prima vedere, iar cei de la Samsung nici nu pot spera sa ajunga la aceste valori pentru continut. Cu toate acestea, un aspect foarte important ce trebuie sa fie stabilit in viitor, este calitatea acestui continut gratuit.

Disponibilitate doar in China?

Indiferent de cat de bine arata acesti ochelari virtuali de la Huawei, este foarte posibil ca acestia sa fie disponibile numai pentru piata din China. Huawei a realizat evenimentul de lansare a ultimelor lor smartphone-uri tot in China si ulterior in alte tari. Acest lucru pare sa sugereze ca se concentreaza pe piata interna – cel putin pentru inceput.

Pe de alta parte, rivalii de la Samsung si-au lansat ochelarii virtuali si pentru pietele din SUA, Europa sau Coreea de Sud.

Verdict initial

Este pur si simplu imposibil sa tragem concluzii semnificative din anutul Huawei despre acesti ochelari VR in ceea ce priveste o comparatie cu Gear VR.

Nu stim cat de scumpi vor fi acesti ochelari, unde se vor lansa, ce fel de continut vor avea sau ce calitate va avea acest continut pe afisajul dedicat de rezolutie joasa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.