Mintea-de-Dincolo

Dumitru Constantin Dulcan este un cunoscut neurolog și profesor universitar la Universitatea Titu Maiorescu din București.

Mintea de dincolo este o carte pe care o citești cu maxim interes și care pot spune că mie mi-a schimbat modul în care privesc lumea. Om de știință, profesorul Dulcan aduce argumente cu privire la supraviețuirea sufletului după moarte.

Autorul aduce în discuție cazuri celebre ale unor oameni care s-au reîntors din morți și care au relatat experiența morții. Sunteți toți parte din lumină și din Univers, iar o dată cu moartea noastră fizică, ne reîntoarcem alături de Ființa Cosmică și reîncepem adevărata viața.

Ce m-a frapat și mi-a demontat un pic credința creștină despre Iad și Rai e faptul că din relatăriile celor aflați în moarte clinică nu există o Judecată supremă de către o ființă divină, ci că noi suntem cei care ne judecăm după propriile fapte.

Dumnezeu sau Ființa Cosmică așa cum este numită are o iubire nemăsurată, nemaiîntâlnită aici pe pământ și nu apare așa cum este scris în Biblie ca fiind cel care ne trimite în Iad pentru faptele noastre. Adevărata pedeapsă este viața pe pământ, iar după moarte, fiecare suflet este ajutat să se ierte și să ducă o viață liniștită.

Autorul arată și faptul că noi putem trăi mai multe vieți, că ne reîncarnăm, tocmai pentru a îndrepta anumite greșeli ale noastre din viețile trecute.

În carte sunt relatate cazurile a unei bolnave de cancer, care după ce se întoarce din moarte clinică este complet vindecată, sau cazul unui băiețel care își recunoaște casa în care a locuit într-o viața anterioară, ba chiar recunoasște rudele și lucruri intime legate de ele. Cred că sentimentul de deja vu nu este întâmplător, și că sunt rămășite ale unei vieți anterioare.

Cartea e complexă și reușeste să te facă să vezi lumea altfel. Biblia ne arată o parte a creștinătății, dar în același timp vreau să cred suntem parte din Lumină, și că în Lumină ne întoarcem. Depinde de noi să fim mai buni, să dăm dovadă că suntem parte dintr-un plan divin pe care trebuie să îl ducem la capăt.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.