pledoarie viata

Viteza, ritm alert, miscare multa, nerabdare…sunt cateva dintre caracteristicile acestor timpuri. Este foarte bine sa ne ajustam si reajustam mereu. Cateodata parca uitam de noi, uitam sa respiram si sa inspiram.

Ne luam la tranta cu Natura si uitam de legile ei. Cum ar fi sa ne antrenam puterea observatiei? Sa observam ploaia, vantul, miscarea aerului, padurea, apele cum curg, norii cum se lasa plimbati de catre vant…cum ar fi sa respiram si sa observam cum noi ne miscam?

Si in terapie, sunt clienti care vin cu viteza si in situatii de criza. Situatia de criza ar putea fi depasita cu ajutor specializat iar clientul sa plece, neavand rabdarea sa treaca la un alt nivel si anume, la cel de intelegere si schimbare comportament sau chiar vindecare.

Baza atasamentului (Schore) spune ca, in mod esential este nevoie de armonizare intre terapeut si client. Cand nivelul de excitare al clientului creste prea mult (furie, manie, frustrare, etc) in relatia terapeutica apare nearmonizarea.

De multe ori, in acest pas, clientul poate iesi din terapie. Sunt clienti instabili care isi cauta terapeuti in perioade si situatii de tranzitie (crize). Dupa reducerea nivelului de excitatie, clientul se poate rearmoniza cu terapeutul.

O trauma nerezolvata poate fi precum presiunea stransa intr-un spatiu inchis. Daca deschidem brusc usa spatiului, presiunea poate sa fie puternica si sa riscam o explozie. Presiunea se elibereaza putin cate putin. Doar ca de cele mai multe ori, clientul nu are in vedere siguranta si procesul terapeutic si are asteptari nerealiste, rezultate rapide.

Daca ar fi sa ne gandim ca de cele mai multe ori, traim cu situatii nerezolvate o viata, cum ar fi sa ne reglam/ ajustam ritmul pentru vindecarea lor formand o prietenie cu timpul?

Este o pledoarie pentru viata si pentru minunea care suntem. Si stiu ca putem sa descoperim in noi si cu noi un potential in care nu credem. Si scriu din experienta proprie.

Si mai stiu ca viata este valoroasa. Si mai stiu ca daca facem aceleasi lucruri zilnic, avem aceleasi rezultate doar ca asteptarile sunt nerealiste.

Si mai stiu ca doare, cateodata. Si cred. Doar ca daca alegem viata si ii spunem DA, si viata ne va sustine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.