Orice afacere comerciala bine condusa in catering incepe cu o bucatarie comerciala bine conceputa.

Masoara – Primul pas este de a masura suprafata pentru a asigura cea mai buna utilizare posibila precum si fluiditatea spatiului. Fluxul intr-o bucatarie corecta porneste de la identificarea punctului de livrare, a celui de depozitare, preparare, de gatit, si in cele din urma la serviciile pentru vitorii dumneavoastra clienti. Deseneaza un plan de podea pentru a asigura ca bucatatria este intuitiva, echipamentul poate fi usor de accesat si este usor de lucrat in mod productiv cu toate echipamentele la indemana.

Ancheteaza – Ce servicii sunt disponibile in zona? Verifica la alimentarea cu gaz, cu energie electrica si apa atunci cand evaluezi proiectarea bucatariei. Exista nevoi structurale pe care ar trebui sa le iei in considerare in cadrul proiectului? Este posibil sa aveti nevoie de consiliere de specialitate cu privire la echipamentul cel mai potrivit proiectului atunci cand este vorba de ventilatie si de fabricatie.

Planuieste – Luati in considerare cerintele de cost, bugetul, designul spatiului, pentru a produce pentru bucataria ta de catering un plan de infrastructura de servicii si o lista de echipamente recomandate inainte de a incepe orice instalare.

E greu sa realizam cat de important este designul unei bucatarii de catering pana cand nu lucrezi intr-unul care a fost proiectat gresit. Un design inteligent creeaza o zona de lucru mai usoara si previne blocajele inutile si intreruperile. De aceea, atunci cand se planifica aspectul unei bucatarii comerciale, exista mai multi factori pe care trebuie sa-i luati in considerare.

Spatiul disponibil – este un element important, indiferent ca vreti sa construiti de la zero sau introduceti o bucatarie de catering intr-o cladire existenta. Oricum ar fi, profitati la maximum de spatiul disponibil, fara a sacrifica fluxul de lucru sau viteza. O regula generala este sa lasi cinci metri patrati de spatiu in bucatarie pentru fiecare loc din restaurant. Astfel, un restaurant de 60 de locuri va avea nevoie de o bucatarie de 300 de metri patrati.

Mobilitatea angajatilor – o bucatarie comerciala bine aranjata  va permite personalului sa se deplaseze cu usurinta unul in jurul celuilalt. Acest lucru este vital pentru mentinerea bucatariei in stare buna de functionare, mai ales in perioadele de varf.

Ergonomia – teoria din spatele acestui aspect este ca, cu cat sunt mai putine etapele necesare de catre angajati pentru a finaliza o sarcina, cu atat mai bine. O bucatarie comerciala cu design ergonomic este una in care angajatii pot sta intr-un singur loc si isi pot indeplini sarcinile cu efort minim. Ergonomia poate reduce, de asemenea, cantitatea de prejudiciu, disconfort si oboseala in bucatarie.

Ecologia – restaurantele care doresc sa fie “verzi” ar trebui sa separe blocul de gatit de frigider, pentru a maximiza eficienta energetica.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.