bec-inteligent

Indiferent daca sunteti la prima dvs incursiune in lumea tehnologiei inteligente sau urmariti acest trend de ani de zile, becurile inteligente sunt unele dintre cele mai utile gadgeturi smart din jur. Ele va permit sa controlati lumina dintr-o incapere printr-o simpla aplicatie de pe telefon sau tableta. Puteti sa le activati sau sa le dezactivati de la distanta, sa le diminuati puterea si, in unele cazuri, sa schimbati culoarea luminii.

Asadar, pe langa eficienta energetica si calitatea luminii, trebuie sa luati in considerare multe aspecte atunci cand cumarati un bec smart. Asadar, in acest articol va vom ajuta sa nu cadeti in potentialele capcane de cumparare si incercam sa va indrumam cum sa alegeti un bec inteligent potrivit.

De ce sa cumparam becuri inteligente?

La prima vedere, becurile inteligente pot arata ca un instrument pentru cei lenesi. Sigur, comutarea luminilor fara a te da jos din pat sau de pe canapea reduce efortul, dar becurile inteligente ofera mult mai multe lucruri in afara de asta.

Puteti controla becurile smart conectata la Internet de oriunde din lume, atata timp cat aveti o conexiune de date sau Wi-Fi. Acest lucru inseamna ca puteti face sa para ca si cand ar fi cineva acasa, chiar daca dvs sunteti plecati in vacanta. Aceasta mica masura de securitate ar putea descuraja hotii.

De asemenea, puteti sa diminuati intensitatea luminii unui bec inteligent, chiar daca lama in care este montat nu va permitea acest lucru anterior. Cele mai recente becuri inteligente, cum ar fi cele de la Magic Blue sau cele din gama mai scumpa, Philips Hue, chiar isi schimba culoarea manual sau automat, in functie de muzica ascultata sau de ceea ce vedeti la televizor.

Becurile smart pot fi o componenta a caselor inteligente

Tehnologia inteligenta este cea mai buna atunci cand functioneaza impreuna. Hub-urile inteligente va permit sa controlati mai multe dispozitive inteligente dintr-o singura aplicatie. Daca intentionati sa cumparati un astfel de hub acasa sau daca aveti unul deja, trebuie sa va asigurati ca este compatibil cu becurile dvs inteligente.

Multe astfel de hub-uri vin cu senzori de miscare – le puteti seta astfel incat becurile inteligente sa se aprinda atunci cand detecteaza miscare. Acest lucru poate descuraja intrusii si poate elimina necesitatea de a cauta un intrerupator atunci cand ajungeti acasa pe intuneric.

Cat de mult ar trebuie sa platim pentru un bec smart?

Cu preturi cuprinse intre 80 – 300 de lei, cu siguranta ca veti plati mai mult pentru un bec inteligent decat pentru unul conventional. De asemenea, unele au nevoie de un hub pentru a fi conectatea la router si abia apoi sa le puteti utiliza. Aceste hub-uri sunt diferite de cele inteligente, deoarece functioneaza doar cu becuri inteligente de la aceeasi marca.

Hub-urile au o limita pentru numarul de becuri pe care le pot suporta, insa de cele mai multe ori acest numar este destul de ridicat – de exemplu, hub-ul de la Philips poate suporta pana la 50 de becuri inteligente.

Aveti nevoie de accesorii speciale de lumina?

Nu va faceti griji – nu va trebui sa apelati la un intreg set de scule si sa modificati lampile actuale. Becurile inteligente au fost concepute pentru lampile si corpurile de iluminat obisnuite. Trebuie doar sa va asigurati ca o sa cumparati becuri smart care sa se potriveasca corpului dvs de iluminat.

Un bec smart accesibil pe care vi-l recomandam se numeste Magic Blue si costa sub 100 de lei in Romania. Becul este potrivit pentru case, baruri sau restaurante. Poate fi setat din aplicatie sa isi schimbe culorile in functie de ritmul muzicii sau poate fi aleasa orice culoare din cele 16 milioane RGB disponibile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.