GoPro-Hero-5

In timp ce GoPro este una dintre cele mai bune camere de actiune de pe piata, chiar daca acum a aparut si Hero 6 Black, durata de viata a bateriei Hero 5 Black lasa de dorit. Cu toate acestea, iata cateva setari pe care le puteti face pentru a stoarce cat mai multa energie dintr-o baterie Hero 5.

In medie, bateriile GoPro dureaza doar aproximativ o ora si jumatate sau chiar mai putin daca inregistrati la o rezolutie 4K si cu ecranul LCD si Wi-Fi pornite. Acest lucru va fi dificil daca veti fi afara si veti dori sa filmati pentru mai multe ore.

Update de firmware

Probabil ca aveti cel mai recent firmware pe camera dvs sport GoPro, insa cel mai bine ar fi sa verificati pentru ca exista intotdeauna sansa sa nu fie actualizat. Actualizarea firmware-ului nu numai ca poate rezolva unele probleme pe care le-ati intampinat cu GoPro, dar poate rezolva si durata de viata a bateriei, datorita unor mici remedii pe care compania le-ar fi implementat.

Puteti actualiza GoPro conectand camera la telefon prin Wi-Fi si utilizand aplicatia GoPro pentru a o actualiza. Daca aveti un model GoPro mai vechi, puteti descarca firmware-ul de pe site-ul web al GoPro, il puteti transfera pe o cartela de memorie si apoi veti putea rula actualizarea direct din camera video sport.

Tineti camera oprita cand nu filmati

Acest lucru poate parea destul de evident, atunci cand porniti camera GoPro dar aceasta nu inregistreaza, tot se va consuma lent bateria.

Acestea fiind spuse, tineti camera GoPro oprita ori de cate ori nu inregistrati pentru a economisi bateria. Puteti chiar activa si functia QuickCapture, o caracteristica care permite camerei sa porneasca automat inregistrarea atunci cand porniti camera. Este o caracteristica care pe langa ca este convenabila, poate fi si un economizator de baterie.

Opriti functia Wi-Fi

La fel ca si in cazul celorlalte gadget-uri, oprirea functiei Wi-Fi de la GoPro poate duce la o crestere semnificativa a duratei de viata a bateriei. Bine, nu va asteptati la foarte multe minute in plus, deoarece acumulatorul este destul de mic, dar totusi 10-15 minute aditionale sunt o valoare buna.

Din nou, acest lucru poate parea evident, dar exista momente in care este posibil sa nu stiti ca Wi-Fi este de fapt pornit. Puteti afla prin LED-ul albastru din partea din fata a aparatului foto, dar daca utilizati o carcasa de protectie, aceasta lumina va fi complet blocata. In plus, butonul Wi-Fi din lateral este usor de apasat accidental.

Reduceti rezolutia filmarilor si viteza de cadre

Cu cat mai putini pixeli si cadre pe care GoPro trebuie sa le inregistreze, cu atat mai putina energie va utiliza. Incercati inregistrarea la o rezolutie mai mica sau la o rata de cadre mai mica. 1080P la 60 de cadre pe secunda este standardul de aur pentru majoritatea imaginilor de actiune realizate cu GoPro.

Evident, daca inregistrati ceva pentru un videoclip profesional sau ceva asemanator, veti dori cea mai buna rezolutie posibila, dar daca doar il veti urca pe YouTube pentru prieteni, 1080p sau 720p este bine in majoritatea cazurilor.

Tineti ecranul LCD oprit

Noile aparate GoPro care au ecran LCD incorporat sunt excelente, deoarece fac mult mai usor sa vezi ceea ce inregistrezi, dar si sa schimbi setarile mult mai usor.

Cu toate acestea, ecranul LCD consuma o multime de energie din bateria camerei si daca aveti nevoie sa economisiti din baterie, atunci cel mai bine ar fi sa tineti ecranul oprit si sa utilizati modul vechi de filmare.

Utilizati o baterie extinsa sau baterii suplimentare

Daca intr-adevar nu doriti sa compromiteti toate aceste caracteristici ale camerei GoPro, dar totusi aveti nevoie de cat mai multa baterie, cea mai buna optiune este sa cumparati un extender de baterie, cu toate ca acesta va ingreuna camera.

Daca aceasta nu este o optiune, atunci puteti cumpara pur si simplu baterii suplimentare obisnuite pe care le puteti schimba ori de cate ori bateria se descarca. De asemenea, puteti sa cumparati un incarcator extern si sa incarcati bateriile suplimentare in timp ce continuati sa inregistrati material video.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.