Un soft pentru planificarea resurselor intreprinderii sau sistemul ERP, un program care incearca sa integreze toate departamentele si functiile unei companii intr-un sngur sistem computerizat, partea de tehnologie informationala. Aceasta aplicatie, ERP ar trebui sa raspunda tuturor nevoilor diferitelor departamente din cadrul firmei.

Cei care vor raspunde direct de implementarea acestei noi tehnologii in cadrul departamentelor sunt managerii. Iar cei mai buni cauta sa-si duca mereu echipa la urmatorul nivel, in acest caz sistemul ERP. Ei stiu ca oamnilor le place sa joace in echipa castigatoare si este rolul lor sa-si aduca echipa in pozitia castigatoare.

Ca manager este important sa nu te opresti din fomarea si dezvoltarea echipei, indiferent de timpul si bugetul necesare acestui proces. Cu o echipa neperformanta si subdezvoltata nu vei ajunge decat sa-ti pierzi locul de munca. Investeste timp in a antrena, invata, dascali si extinde echipa. Pe termen lung, rasplata va fi cu mult mai mare. Incepe prin a te aseza la masa si a concepe un plan cu fiecare angajat in parte.

Cand se iveste oportunitatea angajarii cuiva, nu cobori standardele in timpul procesului de selectie. Foloseste metode dovedite si riguoase in selectia intervievatilor si evaluarea lor. Apoi, cand vei face angajarea pune aceeasi cantitate de rigoare si efort in procesul de integrare a noului venit in cadrul echipei. Integrarea nu prsupune doar semnarea contractului de munca si un manual de training, ci inseamna oferirea de timp necesar invatarii, asimilarii pentru a aspira continuu spre succes.

Deci, ai de gand sa ridici stacheta si sa stabilesti standarde ridicate. Incepe prin a te uita in oglinda si a-ti evalua propriile performante, obiceiuri de la munca si abilitatile de lider. Cei mai buni manageri au tot timpul in minte macar doua-trei lucruri la care lucreaza si pe care vor sa le imbunatateasca. Astfel, vei stabili un exemplu pentru performanta si imbunatatirea continua.

Este in sarcina oricarui lider sa se asigure ca aduce in echipa un plus de valoare, un lucru semnificativ. Cand angajatii au un scop si muncesc cu  pasiune si dedicatie nu-i vei putea tine in loc: vor face lucruri extraordinare.

Asigura echipei tale directii clare sub forma unei viziuni, misiuni si obiective, dar asigura-te ca fiecare membru are un scop clar si asteptari personale. Este un fapt stabilit ca obiectivele conduc la cele mai mari realizari. Avand asteptari clare si frunizand mereu feeback vei da sentimentul angajatilor ca fac ceea ce trebuie.

Creeaza un mediu motivant de lucru, acesta se va simti de la intrarea intr-o cladire sau birou, il poti simti, vedea, mirosi si auzi. Cum poti face asta: delegare sau imputernicire, furnizare de sprijin, indepartare de obstacole, furnizare de recunoastere semnificativa si avand putina distractie.

Nici o echipa nu este perfecta, intotdeauna va fi loc de imbunatatiri si poate fi o calatorie fara sfarsit, insa satisfactiile sunt pe masura, iar implementarea reusita a unui sistem ERP te va ajuta pe tine, echipa ta si compania pentru care lucrati impreuna.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.