In lumea angajatilor, un sef bun se diferentiaza de unul rau prin modul in care seful ii face pe angajati sa-l perceapa. Ei evalueaza, de asemenea, seful, bazandu-se pe contributia lui, sau lipsa acesteia, in a le crea capacitatea de a obtine rezultate de succes la locul de munca.

Astfel, implementarea unui sistem ERP va bulversa agajatii, obisnuiti sa nu-si asume din esecurile anterioare sau cu anumite obiceiuri la locul de munca. La nivelul cel mai simplu, ERP este un set de bune practici pentru indeplinirea diferitelor sarcini din firma, incluzand departamentele de contabilitate, resurse umane, productie si depozitare. Insa, pentru a obtine cele mai bune rezultate de la acest gen de software, trebuie ca oamenii din interiorul companiei sa adopte metodele de lucru prezentate de sistem.

Multi sefi sunt neinstruiti, nepasatori si nu sunt trasi la raspundere pentru actiunile lor sau pentru interactiunea cu angajatii. De aceea, depinde de tine, ca sef, sa stii sa duci la indeplinire cu succes implementarea unui astfel de soft. Daca nu vor considera ca esti persoana potrivita care sa-i conduca spre succes, ai toate sansele ca proiectele tale, inclusiv cele importante, ca implementarea unui sistem ERP, sa esueze, acest lucru conducand la bani si timp pierduti.

Esti destul de competent, pentru ca angajatii sa te asculte si sa faca ceea ce le ceri? Este primul considerent pe care ei il iau in calcul atunci cand isi privesc seful. Angajatii au nevoie sa identifice scopurile departamentului ca fiind importante pentru succesul companiei si atunci vor actiona ca atare. Cea mai rea manifestare a faptuloui ca nu stii ce faci este sa dai angajatilor informatii gresite, iar apoi sa-i si minti cand vei fi confruntat. Te vei demonstra incompetent si atunci cand vei prezenta informatii eronate sau cand vei interpreta gresit anumite cifre in cadrul unei prezentari sau raportari. Se vor prinde intotdeauna atunci cand nu spui adevarul, cand pretinzi ca stii ceea ce  nu stii sau cand ascunzi informatiile care i-au facut sa nu reuseasca. Și… te vor uri.

Trebuie sa arati respectul cuvenit angajatilor. Atunci cand arati o lipsa de respect fata de angajati, le vei rani sentimentele, increderea in sine si respectul de sine. Mai mult decat atat, daca ii tratezi cu lipsa de respect, nu vei acumula respectul lor in schimb. Cand vorbetsi peste ei, le desconsideri ideile, ii ignori sau critici pe nedrept, se vor simti nerespectati. Anuntarea sedintelor chiar cand este ora de plecare, fara a tine cont de angajamentele lor anterioare, refuzandu-le cererile de concediu si nealocarea resurselor necesare in timp util sunt semne distinctive ale comportamentului lipsit de respect. Angajatii stiu si simt atunci cand nu primesc respect si… te vor uri.

Practicile de management rele sau gresite cantaresc greu daca angajatii dumneavoastra va urasc. Iar pentru succesul unui sistem ERP este important aportul oamenilor, intelegerea softului si a importantei lui asupra viitorului companiei si al lor, implicit. Din acest punct de vedere este importanta perceptia angajatilor asupra celui care ii conduce. Unii s-ar putea chiar sa te placa ca om, insa sa te urasca ca sef. Oricum, daca persisti intr-un management prost destul de mult, te vor uri si ca persoana, de asemenea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.