Stratul ceramic are la baza un proces tehnologic special, prin intermediul caruia suprafetele vaselor de gatit sunt acoperite cu un strat ceramic destul de gros si compact. Avantajul oferit de vasele cu strat ceramic fata de cele obisnuite consta in faptul ca stratul ceramic este 100% ecologic (o argila de foarte buna calitate) si mancarurile gatite cu aujutorul lor au un gust excelent si o aroma proaspata si naturala. In plus, orice preparat gatit intr-un vas ceramic este bogat in vitamine si minerale, nu este uscat si este foarte fraged si bine facut, deoarece caldura din interiorul acestor vase este distribuita uniform.

Aceste vase ceramice sunt ideale pentru oricine s-a saturat sa curate resturile de mancare de pe fundul oalelor, atunci cand aceasta se lipeste din diverse motive. Stratul ceramic impiedica lipirea diferitelor alimente pe fundul vasului si este foarte usor de curatat doar cu apa calda. Cand achizitionati orice fel de vas ceramic, asigurati-va ca diametrul acestuia se potriveste perfect pe ochiurile de la plita sau aragazul dumneavoastra, in caz contrar, fiind mai mare, se poate intampla ca alimentele sa nu fie preparate uniform. Multe tipuri de vase ceramice sunt dotate cu senzor de temperatura, cu ajutorul caruia veti sti exact cand este momentul sa puneti alimentele la preparat. Este indicat ca in momentul in care incepeti sa gatiti intr-un vas ceramic, sa il ungeti cu un strat subtire de ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie sau chiar cu degetul.

Gospodinele si bucatarii sunt foarte incantati de fiecare data cand au ocazia sa gateasca diverse preparate intr-un vas cu strat ceramic deoarece, cu ajutorul acestuia, gatitul se transforma intr-o adevarata placere si nu este doar o necesitate sau un simplu job. Tot ce trebuie sa faceti,  insa, este sa fiti foarte atenti in momentul in care mestecati in preparatul dumnevoastra deoarece, cand folositi un vas ceramic, trebuie sa faceti acest lucru cu ajutorul unor ustensile pentru gatit din lemn, deoarece cele metalice deterioreaza stratul ceramic al vasului dumneavoastra si mancarea preparata nu va mai fi bio.

Nu va speriati daca dupa ce ati preparat, cu ajutorul unui vas ceramic, un fel de mancare mai gras pe vasul dumneavoastra au aparut un fel de pete. Acestea nu vor afecta sub nicio forma stratul ceramic al vasului si trebuie indepartate cu grija cu o carpa si putin detergent lichid pentru vase (nu folositi bureti din sarma).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.