Ghid-pentru-cumpararea-boxelor-Bluetooth

Daca sunteti in cautarea celor mai bune boxe Bluetooth pentru luat in aer liber, va prezentam in continuare o lista cu cele mai bune boxe de exterior din anul 2017, boxe care le depasesc pe cele obisnuite din punct de vedere al calitatii, durabilitatii si al constructiei.

Aceste boxe de exterior sunt perfecte pentru a fi folosite in aer liber, fiind proiectate sa supravietuiasca elementelor exterioare si sa ofere si un sunet incredibil.

Impermeabil impotriva rezistentei la apa

Unele boxe Bluetooth sunt proiectate pentru a fi “impermeabile”, in timp ce unele sunt doar “rezistente la apa”. Exista o diferenta cruciala aici – impermeabil inseamna ca boxa este complet submersibila in apa si va fi complet rezistenta la apa pana la o anumita adancime (de obicei in jur de 1 metru).

Pe de alta parte, boxele pentru exterior rezistene la apa sunt construite astfel incat sa reziste la stropi usori, care provin de la ploaie sau din piscina.

Deci, cum puteti stii daca o boxa este rezistenta la apa sau submersibila? Boxa va avea un cod IP (Rating de protectie internationala) care va va arata masura in care poate rezista la apa. Ratingul IP determina gradul de protectie oferit elementelor exterioare, cum ar fi praful, rezistenta la socuri si expunerea la apa.

Ce sunt standardele IPX?

Ratingurile IPX variaza, in general, de la 0 la 7, unde 0 ofera cea mai mica protectie iar 7 cea mai ridicata. De ce fel de protectie aveti nevoie pentru boxa dvs, depinde de locul in care doriti sa utilizati boxa.

IPX-0: boxa nu are protectie fata de elementele exterioare si nu poate fi expusa la apa.

IPX-1: boxa este protejata impotriva scurgerii de apa (cum ar fi picaturile de ploaie). Acest lucru este echivalent cu aproape 1mm de precipitatii pe minut.

IPX-2: boxa este rezistenta in apa de mica adancime. Acest lucru inseamna ca apa care picura pe boxa nu are niciun efect asupra acesteia. Acest lucru corespunde la aproximativ 3 mm de precipitatii pe minut.

IPX-3: boxa este rezistenta la apa ce vine inspre boxa de la un unghi de pana la 60 de grade pe lateral. Este, de asemenea, rezistenta la circa 0,7 litri de apa pe minut.

IPX-4: Boxele Bluetooth cu acest standard sunt rezistente la stropi de apa ce vin din orice unghi sau directie. Volumul de apa la care poate rezista este de pana la 10 litri de apa pe minut.

IPX-5: Boxele cu standardul IPX-5 sunt complet rezistente la stropi, pot tolera jeturi de apa din orice directie. Aceasta rezista la un volum de 12,5 litri pe minut.

IPX-6: Boxele cu o clasificare IPX-6 sunt imune la apa proiectata cu jeturi puternice din orice directie. Boxele cu acest standard rezista pana la 100 de litri de apa pe minut.

IPX-7: Boxele cu un grad de impermeabilitate IPX-7 sunt capabile sa fie complet scufundate in apa pentru o adancime de pana la 1 metru.

Acest tip de rezistenta este unul dintre cele mai puternice si practic inseamna ca puteti folosi boxa Bluetooth la plaja sau la piscina, fara sa va faceti griji cu privire la intrarea apei in circuitul intern.

IPX-8: Pana in acest moment nu am intalnit nicio boxa Bluetooth cu aceasta clasificare, insa IPX-8 inseamna ca boxa poate fi scufundata in apa cu o adancime mai mare de 1 metru, pana la maximul specificat de producator.

Rezistenta la apa afecteaza calitatea sunetului?

In general, acest lucru depinde de constructia boxei. O boxa care are o carcasa complet rezistenta la apa ar putea insemna ca are deschideri foarte stranse prin care sunetul sa treaca, ceea ce inseamna ca se poate auzi ca din tub.

Este putin probabil ca o boxa portabila complet rezistenta la apa sa aiba radiatoare pasive de bas sau subwoofere integrate, deoarece apa poate trece prin aceste deschideri daca este complet scufundata. Totusi, exista destule boxe Bluetooth complet impermeabile si care ofera si un sunet de foarte buna calitate.

NFC

Asocierea NFC sau cuplarea prin comunicatii de camp, ajuta boxa sa recunoasca automat dispozitivul Bluetooth. Acest lucru permite difuzorului sa se cupleze automat cu dispozitivul dvs Bluetooth in momentul in care il detecteaza in retea, ajutandu-va sa economisiti timp prin necesitatea de a asocia in mod constant boxa cu dispozitivul Bluetooth.

Durata de viata a bateriei

Ca regula generala, este o idee foarte buna sa alegeti o boxa portabila cu o durata de viata a bateriei cat mai mare, mai ales daca intentionati sa o folositi in drumetii lungi sau pentru aventuri pe tot parcursul zilei. Durata de viata a bateriei este masurata in mAh, iar cu cat aceasta valoarebox este mai mare, cu atat bateria este mai buna.

Acestea fiind spuse, durata de viata a bateriei este direct proportionala si cu marimea acesteia, astfel incat o boxa cu o baterie de mare capacitate, va necesita si mai mult spatiu la interior pentru ea. In general, cele mai bune boxe Bluetooth au o durata de viata a bateriei de minim 10 ore de redare continua.

Durabilitate si portabilitate

Se poate spune ca acestea sunt cele mai importante caracteristici de urmarit, fiind esentiale in alegerea celei mai bune boxe Bluetooth de exterior. Acest lucru va va salva de o multime de necazuri si de griji pe viitor, deoarece ultimul lucru pe care il doriti este sa va faceti griji atunci cand mergeti intr-o excursie, daca puteti lua si boxa portabila cu dvs.

Acestea fiind spuse, cat de durabila trebuie sa fie o boxa depinde in mare masura in ce fel de activitati vreti sa o folositi. Boxele portabile mai robuste sunt special concepute pentru a rezista prafului, impermeabilitatii, socurilor si murdariei si, in general, a elementelor din exterior. De asemenea, va trebui sa aveti grija si la greutatea boxei, pentru ca acest factor va afecta portabilitatea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.