Daca v-ati apropiat in ultima vreme de o atractie turistica, atunci cu siguranta ati vazut pe cineva care foloseste – fie singur, fie alaturi de un grup de prieteni – un smartphone atasate la capatul unui bat telescopic.
Acesta este de fapt un selfie stick, folosit pentru prima oara de pasionatii de sporturi extreme. Insa in ultimii ani, utilizarea acestuia s-a dezvoltat foarte mult, incepand cu populatia din estul si sud-estul Asiei. La o scurta perioada dupa, aceste dispozitive s-au raspandit extraordinar de repede in toata lumea, datorita pretului mic, precum si a utilitatii lor.
Daca sunteti o persoana care se opune in totalitate conceptului de selfie stick, atunci acest articol nu este adresa dvs. Dar daca sunteti curios sa aflati mai multe despre acest domeniu si chiar va ganditi la o achizitie, atunci va recomandam sa cititi mai departe acest articol.
Ce este un selfie stick?
O versiune necostisitoare a ceea ce se numea in trecut monopod (adica un trepied fara doua picioare de sustinere), pe care fotografii experimentati il foloseau pentru a tine camera nemiscata. Diferentele cu care vine un selfie stick este ca acesta a fost conceput special pentru a fi o extensie a bratului, permitandu-i astfel si fotografului sa apara in cadru. De cele mai multe ori, un selfie stick vine si cu mecanism de declansare de la distanta.
Cine le face?
Marcile care produc selfie stick-uri sunt probabil necunoscute pentru majoritatea dintre noi. Marea majoritate sunt fabricate in China, iar principalii producatori sunt: Minisuit, iPow, CamKix, Okeyn, Kootek, Mpow, si Looq. Firmele care importa si vand insa aceste produse, sunt foarte multe, iar preturile variaza de la 10–15 lei si pana la 300-400 de lei.
Cine foloseste un selfie stick?
La inceput, au fost folosite de tinerii din Asia de sud-est care utilizau un smartphone pentru a face fotografii. Apoi s-au extins in Indonezia, Malezia si Filipine. Apoi, conform Google Trend, selfie stick-urile au aparut in Coreea de Sud si Japonia.
Selfie stick-urile compatibile cu tehnologia Bluetooth sunt o optiune perfecta, mai ales daca doriti sa faceti o fotografie de departe, fara a tine chiar stick-ul insusi in mana, puteti sa-l lasati de exemplu sprijinit de un perete. Insa, imperecherea telefonului dvs cu dispozitivul Bluetooth poate fi uneori problematica, iar daca ramaneti fara baterie atunci nu veti mai folosi deloc selfie stick-ul, pana nu il reincarcati sau ii schimbati bateria.
Personal, prefer selfie stick-urile care se folosesc de mufa de 3,5 mm pentru casti pentru a declansa camera telefonului. Nu trebuie sa va faceti nicio grija in privinta asocierii cu telefonul si nici a bateriei. Este o solutie foarte simpla, dar care functioneaza rapid si bine. De asemenea, aceste selfie stick-uri sunt si mai ieftine decat cele Bluetooth.