GoPro-Hero-4-Black

GoPro se afla pe piata de foarte multi ani si si-au creat un nume in domeniul camerelor de actiune. Cu cea mai noua camera lansata de acestia, GoPro Hero 5 Black, entuziastii acestor device-uri au comparat caracteristicile noului model cu precedentul, GoPro Hero 4 Black, care a fost una dintre cele mai populare lansate vreodata de GoPro.

Asadar, in continuare va prezentam o comparatie detaliata intre GoPro Hero 4 Black si GoPro Hero 5 Black. Sa vedem deci, care este mai buna!

Marime si design

Ambele camere video sport arata la fel si au aceeasi forma dreptunghiulara, dar camera GoPro Hero 5 Black pare sa aiba o suprafata si un design mai fin.

Hero 5 este o camera putin mai mare si mai grea, avand 118 grame, in comparatie cu 87 de grame ale Hero 4 Black. Spre deosebire de camerele anterioare ale Hero 4, Hero 5 Black nu are nevoie de o carcasa subacvatica suplimentara, deoarece este impermeabila pana la o adancime de 10 metri.

Touchscreen

Un foarte mare plus pentru GoPro Hero 5 Black este adaugarea unui ecran tactil, care va permite o navigare mai usoara printre functiile din meniu. Din pacate, acest ecran tactil lipseste in cazul GoPro Hero 4 Black.

Control vocal

O alta caracteristica interesanta care nu este disponibila pe alte modele GoPro in afara de GoPro Hero 5 Black, este faptul ca aceasta din urma poate fi controlata prin comenzi vocale. Trebuie doar sa spuneti “GoPro…” urmata de comanda pe care doriti sa o dati.

Aceste comenzi pot fi utilizate pentru pornirea si oprirea aparatului, pentru pornirea si oprirea temporizatorului, precum si pentru etichetarea momentelor importante.

De asemenea, puteti utiliza aceste comenzi simultan, astfel incat sa puteti realiza si fotografii in timp ce filmati.

Inregistrare video

Din acest punct de vedere nu exista nicio diferenta intre caracteristicile de inregistrare video si rezolutia celor doua camere. Ambele sunt capabile sa inregistreze videoclipuri la o rezolutie 4K la 30 fps, 1080p la 120 fps si 720p la 240 de fps-uri, singura diferenta fiind faptul ca multi utilizatori au sustinut ca filmarile realizate cu GoPro Hero 5 sunt superioare camerelor anterioare. Acest lucru se datoreaza diferentelor de soft.

GoPro Hero 5 Black ofera, de asemenea, un sistem sofisticat de stabilizare video pentru o inregistrare mult mai buna. Din pacate, aceasta optiune nu este disponibila pentru inregistrarea 4K, insa imbunatateste cu siguranta calitatea videoclipurilor realizate la 1080p.

Fotografii

Atat GoPro Hero 5 Black cat si GoPro Hero 4 Black, au o rezolutie de 12 MP pentru fotografii, insa varianta mai noua are mai multe optiuni pentru a oferi imagini mai clare, mai curate si mai stralucitoare.

HDR

Da, GoPro Hero 5 are optiunea mult anuntata inainte de lansare, de HDR. Noul sistem va permite sa capturati detalii suplimentare in umbre, iar formatul imaginilor este RAW.

Audio

GoPro Hero 5 Black vine cu o varianta imbunatatita fata de versiunea anterioara, datorita capacitatii sale de a inregistra direct, sunet stereo. Acest lucru va garanteaza un sunet mai clar pe filmari, care nu mai este distorsionat de vant si alte zgomote.

Bateria

In afara de faptul ca GoPro a adaugat o baterie putin mai mare la GoPro Hero 5 Black, 1220 mAh fata de 1160 mAh, le-a si reproiectat pentru a oferi o durata mai mare de viata, care poate fi intre 20% – 70%.

GPS

Pentru prima data, o camera GoPro vine si cu functia GPS integrata. In afara de functiile de geolocatie, aceasta functie chiar ajuta la promovarea ideii ca Hero 5 este un companion perfect al dronei GoPro Karma.

USB

Un upgrade mic, dar semnificativ, a fost includerea cele mai moderne conexiuni USB Tipe-C in GoPro Hero 5 Black, spre deosebire de tehnologia mini-USB folosita in camerele de actiune anterioare.

Concluzie

Camerele sport GoPro merita luate in considerare atunci cand cautati sa cumparati o noua camera de actiune. In timp ce GoPro 4 a venit cu functii avansate care faceau inregistrarea si fotografia mai usoare, GoPro Hero 5 face un pas si mai departe, gratie noilor tehnologii folosite si a celor accesorii GoPro disponibile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.