camera-pe-un-trepied

Scrierea unui articol despre cel mai bun mini trepied de calatorie este dificila, deoarece acestea nu au prea multi factori de diferentiere pentru a compara. Spre deosebire de un telefon sau o camera, trepiedele sunt instrumente de baza ce au un singur scop principal – adica sa tina aparatul foto sau telefonul fixate in mod constant.

De ce avem nevoie de un mini trepied pentru calatorii?

Atunci cand faceti bagajul pentru urmatoarea dvs calatorie, fie ca este una profesionala fie de relaxare, veti intampina intotdeauna anumite limitari. Indiferent daca planuiti sa luati aparatul de fotografiat, camera video sport sau telefonul, limitele de greutate si de dimensiune ale bagajelor vor fi intotdeauna o problema.

Din aceasta cauza, trepiedele mari, nu sunt intotdeauna in partea de sus a listei cu lucruri de impachetat pentru calatorie, cu exceptia cazului in care sunteti un fotograf peisagist care are nevoie de fotografii clare, este putin probabil sa folositi un trepied penru mai mult de 10% din fotografiile dvs atunci cand sunteti in vacanta.

Totusi, avand un mini trepied la dvs in vacanta v-ar putea ajuta sa faceti fotografii frumoase cu expunere lunga, sa pozati cascade sau sa realizati o fotografie uimitoare cu cerul instelat, in loc sa plecati acasa cu o imagine neclara.

Ce este un mini trepied de calatorie?

Un trepied este un trepied, nu? Are trei picioare si suporta o camera foto!

Ei bine, da si nu. As defini un trepied de calatorie sau un mini trepied, ca un trepied mai compact si mai usor, usor de reglat si flexibil (poate fi folosit in diferite situatii daca este flexibil). Majoritatea producatorilor de astfel de produse, nu isi denumesc in mod deliberat trepiedele, in mod specific, ca “trepiede de calatorie”, deoarece ar insemna mai putine vanzari persoanelor care nu calatoresc. Daca stam sa ne gandim bine, un mini trepied de calatorie poate fi folosit in orice situatie doriti si in viata de zi cu zi.

Cum alegem cel mai bun mini trepied?

Criteriile pe care le-am folosit atunci cand cautam cel mai bun mini trepied au fost ceea ce am considerat ca este fundamental pentru aceste obiecte cu trei picioare. Factori precum “accesibilitatea” sunt complet subiectivi (ceea ce este scump pentru o persoana, poate fi foarte ieftin pentru alta), dar am decis sa le includem totusi.

Asadar, factorii de care ar trebui sa tineti cont cand alegeti un trepied de calatorie sau un mini trepied sunt urmatorii:

  • dimensiunea strans – de preferat cat mai mica cu putinta.
  • dimensiunea extins – pentru o utilizare confortabila, undeva la 50 de cm este de preferat. Binenteles, acest criteriu este irelevant pentru mini trepiedele pentru tabletop.
  • greutatea – fiind un trepied de vacanta, cu cat mai usor cu atat mai bine, totusi acesta trebuie sa aiba suficienta greutate pentru a preveni miscarile camerei.
  • materiale – fibra de carbon este in top, insa preturile sunt pe masura. De aceea, va trebui sa luati in considerare si alte materiale, de evitat totusi plasticul.
  • calitatea picioarelor – dupa ce le extindeti de multe ori prin noroi, pietre, apa sarata, mai functioneaza cum trebuie?
  • calitatea capului – capul trepiedului este cel care prinde camera de trepied. Trebuie sa fie puternic, usor si compact.
  • accesibilitatea – pentru majoritatea persoanelor pretul este un factor important. Noi va sfatuim sa cheltuiti atat cat va permiteti pentru un astfel de accesoriu, dar neaparat sa aveti asteptarile corecte de la produsul cumparat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.