mini-trepied-calatorii

Ati observat si voi cum arata fotografiile voastre de calatorie atunci cand folositi un trepied? Noi da si va spunem ca arata mult mai frumos. Pe langa beneficiile tangibile ale unui trepied de calitate, cum ar fi stabilitatea camerei sau a telefonului, apreciem si avantajele intangibile.

Personal, mi se pare ca utilizarea unui trepied ma incetineste. Ma face sa ma gandesc la pozitia trepiedului si la inaltimea lui, ma obliga sa apreciez compozitia si elementele ei inainte de a apasa pe buton pentru a face fotografia. Ca rezultat, fac mai putine fotografii dar cu o rata de succes mult mai mare atunci cand folosesc un mini trepied.

Totusi, nu este intotdeauna usor sa alegeti cel mai bun trepied pentru calatoriile dvs. De ce spunem acest lucru? Pentru ca nu exista “cel mai bun trepied de calatorie”.

Singura modalitate de a profita si a va distra cu un mini trepied este sa il gasiti pe cel potrivit pentru dvs si pentru echipamentul pe care il detineti. Din proprie experienta pot sa va spun ca poate fi destul de complicat sa alegeti un model perfect de mini trepied.

Metoda cea mai simpla pentru a alege un mini trepied potrivit este sa raspundeti la un scurt chestionar. Pe masura ce conectati datele specifice, gama de optiuni disponibile pentru un mini trepied devine din ce in ce mai mica.

Insa, inainte de a ajunge la chestionar, trebuie sa stabilim ce inseamna cu adevarat un trepied pentru telefon sau un trepied pentru calatorie. Un trepied de calatorie nu este diferit de orice alt trepied utilizat in fotografie, dar are doua cerinte specifice. Trebuie sa fie cat mai usor si cat mai mic posibil, fara insa a pune in pericol functia sa principala – stabilizarea camerei sau a telefonului.

Care este inaltimea minima pentru trepiedul perfect?

Inaltimea minima a unui trepied este determinata de cat de inalt este fotograful. Folosesc un calcul usor prin deducerea a 40 cm de la inaltimea unui fotograf pentru a determina inaltimea minima corespunzatoare unui trepied.

Pentru fotografierea confortabila, trepiedul nu trebuie sa fie la fel de inalt ca un fotograf. Totusi, aceste lucruri se aplica daca discutam despre un trepied, daca ne referim la un mini trepied totul este mult mai simplu, trebuie doar sa fie cat mai mic este posibil, dar in acelasi timp suficient de stabil.

Care este dimensiunea maxima a trepiedului cand este strans?

Acest aspect este critic, daca doriti ca mini trepiedul sa va incapa intr-un buzunar, atunci trebuie sa aiba maxim 10-15 cm. Daca doriti sa il puteti pune intr-un rucscac sau geanta, atunci puteti ajunte si pe la 25 de cm maxim.

Care este greutatea maxima?

Daca cumparati primul dvs mini trepied, probabil ca nu veti putea raspunde imediat la aceasta intrebare. Este vorba despre gasirea unui echilibru corect intre greutate si stabilitate. Totusi, pentru a gasi acest echilibru trebuie sa stiti si cu ce fel de echipament veti folosi mini trepiedul. Daca veti monta un simplu telefon nu aveti nevoie de un suport greu, daca veti folosi o camera video sau foto atunci discutam de o greutate mai mare. Tineti minte totusi, ca un trepied mai usor sacrifica de cele mai multe stabilitatea.

Din ce material sa fie?

Personal nu pot sa spun ca imi plac acele mini trepiede din aluminiu pentru ca nu sunt foarte rezistente in conditii mai dure de utilizare. Totusi acestea au un important avantaj, sunt mult mai ieftine, astfel daca nu planuiti sa le folositi in conditii extreme pot fi o alegere foarte buna. Pentru mini trepiede mai rezistente puteti sa le incercati pe cele din carbon, totusi au un pret pe masura.

Cat de mult sunteti dispusi sa cheltuiti?

Aceasta este o intrebare dificila pentru cei care vor sa isi cumpere primul mini trepied. Cand ati cheltuit sute de lei pe un telefon cu camera de top sau pentru o camera de actiune profesionala, va fi destul de greu sa cheltuiti o suma aproape la fel de mare pe un mini trepied de foarte buna calitate.

Acesta este motivul pentru care cei mai multi incepatori cumpara produse ieftine si de o calitate mai scazuta. Totusi, pentru o persoana care face fotografii din pasiune atunci aceasta nu este o problema foarte mare. Profesionistii sunt cei care vor investii sute de lei in astfel de accesorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2019 Scepter Marketing. All rights reserved.