Exista mai multe tipuri de restaurante in lume. Noile restaurante care se deschid au concepte ce variaza de la lanturile de pizza la restaurante de sushi sau cafenele pentru micul dejun si chiar restaurante care se specializeaza in sandwich-uri cu unt de arahide si jeleu. In ciuda unei game largi de concepte in privinta restaurantelor, cele mai multe sunt clasificate pe unul dintre cele trei tipuri de restaurante majore: servicii complete, casual rapid si service rapid. Sa detaliem putin provocarile si oportunitatile cu care se confrunta operatorii din cadrul fiecarui tip de restaurant.

Restaurante cu servicii complete

Atfel de restaurante inglobeaza ideea de moda veche, aceea de a merge in oras sa mancam, invitandu-ne sa ne asezam la mese, in timp ce ospatarii iau comenzi si te srvesc cu tot ce doresti. Restaurantele cu servicii complete sunt, de obicei, restaurante rafinate care, in plus fata de personalul din bucatarie, aproape intotdeauna folosesc gazde sau hostess, chelneri si barmani. Iata doua tipuri standard de operatiuni care includ mese rafinate.

Restaurantele rafinate, pe treapta de sus a scarii atunci cand vine vorba de servicii si de calitate, sunt locatii care isi obtin valoarea printr-un decor unic si frumos, bucatari renumiti si mancaruri speciale. Mai jos sunt enumerate câteva din caracteristicile, provocările și avantajele de a rula un restaurant. Preturile pentru antreurile servite aici sunt destul de ridicate, insa stilul de service este unul de top. Personal bine instruit si cu experienta, somelieri, care furnizeaza oaspetilor cunostinte excelente despre produsele alimentare si vinuri. Atmosfera intr-o astfel de unitate este una dintre cheile valorii percepute de vizitatori. Luminile catifeleaza, muzica in surdina, decorul adauga o perspectiva eleganta si unica. Restaurantele rafinate depun eforturi pentru a crea experienta unei mese de exceptie pentru oaspetii care le calca pragul.

Provocarea majora a unui astfel de restaurant este, probabil, faptul ca se confrunta cu cele mai precare vremuri economice. Oamenii care nu simt ca isi pot permite sa manance la restaurante de lux le taie de multe ori din buget, iar aceste locatii trebuie sa mentina in permanenta un nivel ridicat de servicii si de calitate in toate aspectele.

Avantajele insa in a rula un astfel de restaurant sunt nenumarate: de la experienta managerilor si a pesonalului la cunostintele imense pe care le au despre mancare si vin, la calitatea alimentelor servite si prezentarea lor artistica.

Un alt tip de restaurant cu servicii complete este restaurantul casual, un tip de local mai accesibil si de multe ori orientat spre familie. Restaurantele acestea ofere servicii complete de masa, insa decorul, mancarea si servirea sunt, de obicei, mai putin remarcabile decat la un rstaurant rafinat.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2015 Pixel Theme Studio. All rights reserved.